Heerlijke plek, stoer appartement!

Wat een uitzicht. Ver beneden je de levendige bedrijvigheid binnen de oude vestingmuren van Dokkum. Het spiegelende water van de brede Dokkumer Ee, al eeuwenlang de verbindingsader tussen de zee en de rest van Friesland, het IJsselmeer, door naar Holland. Een beetje spelevaren, dat mag ook. Altijd wat nieuws te ontdekken dus. Uw eigen bootje afmeren aan de aanlegsteiger van DockVier - ziet u het al een beetje voor zich?

Holland op zijn mooist!

Het zit ook wel heel erg mee, hier in DockVier. Waar vindt u het nog: op loopafstand het pittoreske, oude centrum met statige grachtenpanden, gezellige winkels aan knusse klinkerstraatjes, romantische ophaalbruggen, stoere kades waar al eeuwen keihard wordt gewerkt. Fijne terrasjes in de zon, goede restaurants, voor wie wil een druk sociaal leven. Holland op zijn mooist, maar dan in het genoeglijke noorden van Friesland.

Dokkum doet veel meer

Het is het kloppende, stiekem behoorlijk moderne hart van een regio vol booming business. The place to be voor de eerbiedwaardige historische bedrijven, die er dankzij de scheepvaart altijd al waren, frisse start-ups die kansen pakken. Ondernemers die kiezen voor ruimte, mogelijkheden, een beetje groen en frisse lucht op zijn tijd, maar ook: bereikbaarheid. Over het water van de Dokkumer Ee of over de nog niet zo heel oude, razendsnelle en bijna altijd filevrije Centrale As. Even naar Drachten of Leeuwarden? Het kan binnen een half uurtje.

Genoeg te doen

De Waddenzee is niet ver weg, in Holwerd vertrekt de boot naar Ameland. In het weekend rust u heel goed uit met alleen maar weidse uitzichten op uw netvlies, in de verte misschien de skyline van een Fries dorpje of een kerk op een terp, de eerste bomen en heidevelden van Nationaal Landschap de Friese Wouden. Leuk om te weten: ver voordat er overal in Nederland mensen voor een vaste woonplaats kozen, waren de eerste oer-agrariërs al aan het werk in de Dokkumer Wouden. U ziet het nog terug aan de oude houtwallen tussen kleine akkers, even ten zuiden van Dokkum. Genoeg te doen dus.. in en buiten Dokkum.

Waar vindt u DockVier?